Oplevelser

Ren nostalgi »
Solvang er en by som mest af alt minder om en tidslomme. Her ser Danmark ud som i gamle dage med stråtækte bindingsværkhuse, traditionelle vindmøller og gaslamper af københavnsk herkomst.

I Solvang finder man bagerier med dansk brød og kager, restauranter med danske retter og butikker med danske varer. Man kan nyde et  stykke højtbelagt smørrebrød, salte lakridser, en frokostsnaps eller en portion æbleskiver og få ”a little bit of Denmark” midt i Sunny California.

Naturligvis er der også en kopi af Den Lille Havfrue og H. C. Andersen. Ja, selv Rundetårn er autentisk eftergjort, dog kun en tredjedel så stor som originalen, man finder i København. Byens museum ”Elverhøj Museum” ligner en dansk bondegård fra 1800-tallet, indrettet med gamle danske møbler, og selve byens park er opkaldt efter Hans Christian Andersen.

I de mange butikker er ekspedienterne iklædt farverige folkedragter.

Er man i bil på vej fra Los Angeles til San Francisco af den berømte Highway 1, er Solvang en glimrende afstikker. Hvorfor bo på et amerikansk motel, når man kan check ind i et idyllisk bindingsværkhus?

Tag en gåtur rundt i Solvangs gader og se nærmere på de forskellige seværdigheder, klik her

Vinland

Solvang ligger midt i vinområdet Santa Barbara County. Mange af USA’s bedste vingårde findes lige omkring Solvang, som er et godt udgangspunkt for besøg på vingårde i Santa Rita Hills, Foxen Wine Trail og Santa Ynez Valley.

Vinområdet i Santa Ynes har ikke mange år på bagen, men skyder hastigt frem med mange nye vingårde, og der findes i dag cirka 90 vingårde. En af de mere kendte vingårde i området er Firestone Winery, som er historien om den kendte og rige familie, der erstattede produktionen af dæk med druer, og i dag er en af de største vinproducenter i området. Vingården Gainey er blot en af de mange populære vingårde, der tilbyder vinsmagning og rundvisning.

I filmen Sideways fra 2004 udspiller sig et drama om det vigtigeste her i livet; venskab, kærlighed og vin. Filmen, der foregår i Santa Barbara County satte Pinot Noir på vinkortet, da filmens hovedpersoner, to venner, besøger vingårde i Santa Rita Hills og Santa Ynez Valley, mens de funderer over livet i almindelighed og kvinder i særdeleshed.

Elverhøj Museum»
Elverhøj Museum udstiller Solvangs rige slægt- og kulturhistorie og har desuden løbende kunstudstillinger af lokale og internationale kunstnere.

Museet var oprindeligt hjem for den internationalt anerkendte maler og billedhugger Viggo Brandt-Erichsen og hans kone Martha Mott. I 1950 begyndte Viggo Brandt-Erichsens at bygge deres hus i samme stil som jyske landejendomme i det 18. århundrede. Efter en omfattende renovering i 1987 åbnede Elverhøj Museum for offentligheden i maj 1988.

I dag er Elverhøj et af de få museer uden for Danmark, der udstiller den danske kultur og den dansk-amerikanske pionerånd.

Navnet “Elverhøj” udtales på amerikansk Elverhoy og er titlen på et af Danmarks mest berømte teaterstykker “Elverhøj”, der er skrevet af Johan Ludvig Heiberg i 1828. Stykket sættes stadig op den dag i dag.

Viggo Brandt-Erichsen har lavet en grafisk afbildning af Elverhøj på døren til museet. Kunstværket tjener i dag som logo for Elverhøj Museum.

Hearst Castle »

Hearst Castle er en af California Highway 1′s største seværdigheder. Det enorme slot er med på top 10 over USAs mest besøgte turistattraktioner.

Det var aviskongen William Randolph Hearst drøm om at bygge et helt fantastisk slot, der i 1919 blev realiseret. Han brugte 1 mio. dollars (cirka 5 mio. kr.) om året i 50 år til renovering af slottet, som nu er overgivet til staten til minde om aviskongen.

Slottet ligger på San Simeon-højderne godt tilbagetrukket fra kysten med en fantastisk udsigt ud over Stillehavet. Slottet indeholder ikke færre end 144 værelser, heraf alene 56 soveværelser og 61 badeværelser.

Foruden de udsmykkede rum indeholder slottet også en kunstsamling, hvoraf hovedparten af værkerne er fragtet over Atlanten fra Europa.

Hearst Castle er åben for offentligheden, og der findes forskellige guidede ture rundt på slottet, der alle udgår fra Visitor Center ved Highway 1.

Fra foråret 2010 får besøgende desuden mulighed for at opleve Hearst Castle på egen hånd på såkaldte “Garden and Vista”- tours. Disse selvstændige ture vil være tilgængelige efter kl. 16, når de sidste guidede ture er slut, og frem til solnedgang. Der vil være adgang til parken omkring slottet og de forskellige udendørs pools, men dog ikke til selve slottet.

Besøger man Hearst Castle for første gang, anbefales “begynder-turen.” Alle ture varer cirka to timer inklusiv transport op og ned ad bjerget. Aftenture til slottet er også en mulighed i for- og efteråret.

The old west »

Oplev brede vidder og uspoleret natur på Alisal Guest Ranch. Alisal Guest Ranch & Resort ligger i den smukke Santa Ynez Valley i det berømte vinområde Santa Barbara. Her kan man tage golfkurser,  opleve kløfter, skyggefulde bjergskråningen, græssende kvæg og rislende bække, fra ryggen af en hest, søaktiviteter, bueskydning og meget mere.

På Alisals website kan man læse mere om deres sæsonbetonede aktiviteter

10 populære steder i og omkring Solvang »
(kilde: Tripadvisor)

1. Wandering Dog Wine Bar

2. Elverhoj Museum

3. Old Mission Santa Ines

4. Rideau Vineyard

5. Buttonwood Farm Winery & Vineyard

6. Rusack Vineyards

7. PCPA Theaterfest

8. Alisal Guest Ranch and Resort

9. Westerly Vineyard / McGinley Vineyard

10. Larner Vineyard