Ny selskabsform skal sætte gang i væksten

Der er i øjeblikket stor debat omkring et tiltag regeringen forsøger at få gennemført. Det drejer sig om de såkaldte iværksætterselskaber der kan startes for blot 1 kr., hvor det førhen kostede 80.000 kr. at starte et Aps op. Tanken er at denne nye selskabsform skal gøre det lettere for unge iværksættere at få prøvet deres idé eller idéer af, uden at skulle risikerer at gå fra hus og hjem. Men idéen har mødt utrolig stor modstand i iværksættermiljøet, hvor man frygter at dette vil gå hen og starte en sand lavine af konkurser, som det så efterfølgende er op tilregeringen at tørre op efter. Det vil dermed koster enormer resourcer fra statskassen, og have den stikmodsatte effekt. Et andet problem er, at denne nye selskabstype vil være et rent “tag-selv-bord” for svindlere og de såkaldte konkursryttere. Det vil nemlig betyde at de ikke selv kommer til at bøde for mere end den kr. det har kostet at starte selskabet op. Dermed vil det i sidste ende hæmme væksten idet det vil komme til at gå ud over de iværksættere der måtte være faldet i kløerne på en konkursrytter.

Foreningen af Danske advokater bakker iværksætterne op, og har endda anbefalet regeringen at droppe forslaget indtil de har undersøgt konsekvenserne og omkostningerne ved dette til bunds. Men efter planen skulle der gerne tages en beslutning omkring forslaget allerede på fredag, så spørgsmålet er hvad det ender med?

Hvad er din mening omkring denne nye selskabsform, er det godt eller skidt for væksten og især iværksætteriet?

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>